Blog

Kézi vagy gépi földmunka? Mikor melyiket válassza?

Földmunkára nemcsak egy építkezés előkészületeinél vagy véglegesítésénél lehet szüksége, hanem már meglévő ingatlana közvetlen környezetében, vagy magánkézben levő zöldterületeinek

karbantartásánál/fejlesztésénél is. Bár a kézi földmunkáknak is megvannak a maguk előnyei, a gépi földmunka hatékonyságával és gyorsaságával mégsem vehetik fel a versenyt.  A technika rohamos ütemű fejlődésének köszönhetően, ma már minden típusú földmunkának megvannak a maga – célzottan az adott munkafolyamatra kifejlesztett – különböző teljesítményű és méretű munkagépei, így a munka elvégzése még precízebb és gördülékenyebb lehet.


A gépi földmunka idő- és energiahatékonyabb


Általánosságban elmondható, hogy gépi földmunka költséghatékonyabb, gyorsabb és egyszerűbb még akkor is, ha kisebb feladatok elvégzéséről van szó. Bár pár köbméternyi föld megmozgatására a kézi földmunka is elegendő lehet (pl. ha egy kisebb kerti tavat készülünk létrehozni), nagyobb kaliberű munkákhoz már fokozottan ajánlott gépi földmunka szolgáltatást igénybe venni.
Legyen szó egyszerűbb tereprendezésről vagy egy méretesebb árok kiásásáról, korszerű munkagépekkel ezerszer profibb lesz a munka végeredménye. De a gépi földmunka kevésbé fáradságos, mi több, idő- és költséghatékonyabb módja is a talajmarásnak vagy éppen az árok- és alapásásnak is. Olykor persze bizonyos kerti munkáknál a nagyobb méretű munkagépek bérlése fölösleges kiadásnak bizonyul, így ezeken a helyeken inkább kézi erőre, egy megbízható személyre vagy egy többfős brigádra lesz igény. Gyakorta helyszűke miatt is szükség lehet a kézi földmunkára, azonban összességében elmondható, hogy a szakszerű gépi földmunkával sokkal jobban jár.

Cégünk megbízható referenciákkal, többéves gyakorlattal, saját, modern gépparkkal várja megkeresését. Forduljon hozzánk bizalommal, kérje megbízására szabott részletes árajánlatunkat!


Nyomtatás