Kerítéstelepítés, kerítésépítés szakszerűen

KERÍTÉSTELEPÍTÉS, KERÍTÉSÉPÍTÉS


Egy megfelelő gonddal felépített kerítés nem csak megvédi ingatlanát, magánterületét az illetéktelen betolakodóktól, de kerítésépítéssel vonzóbbá teheti tulajdonát, mi több, annak értékét is növelheti. Célszerű olyan típusú kerítés mellett döntenie, ami esztétikus, mégis tartós, kellően ellenáll az időjárás viszontagságainak, és nem igényel rendszeres és költséges karbantartást sem.
Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik különféle kerítések telepítésében is, így ha szakértőkre bízná a munkát, csapatunkban nem fog csalódni. Ha kéri, szívesen segítünk a megfelelő kerítéstípus kiválasztásában, hogy az minden elvárásának tökéletesen megfeleljen.
Nem csak Sopronban, hanem Győr-Moson-Sopron megye egész területén számíthat a segítségünkre, megfizethető szolgáltatásainkról pedig bővebb tájékoztatást munkatársainktól kaphat. Vegye fel velünk a kapcsolatot, várjuk szíves megkeresését!


Kerítéstelepítés, kerítésépítés

Az ideális kerítés telepítésének főbb szempontjai

Kerítés telepítése előtt először azt ajánlott átgondolni, hogy mi a pontos cél: a telek elhatárolása, a belátás meggátolása, hangszigetelés vagy akár mindegyik egyszerre.
Egy stílusát, formáját és színét tekintve jól kiválasztott kerítés igazi díszítőeleme lesz a környezetnek. Legyen szó rusztikus, modern vagy klasszikus stílusról, érdemes arra törekedni, hogy egységes összképet alkosson a házzal és a kerttel, illetve a különböző anyagokat, formákat és méreteket egymással kreatívan variáljuk.
Így kertrendezési elemként szervesen beépülhet a környezetbe, és egy jó állapotú, dekoratív kerítés telepítése a telek értékét is nagyban növelheti.
Fontos tényező lehet még a környezetvédelmi szempont, illetve, hogy előre gyártott vagy egyedi verziót szeretnénk, ez utóbbinál kiemelten érdemes kombinálni a termékeket a megfelelő ár-érték arány elérése érdekében is.
Végül érdemes az egész évre gondolnunk, mert a különböző évszakok és az időjárási tényezők eltérő kerítés telepítési szempontokat vethetnek fel.
Image

A kerítéstípusokról röviden

A drótfonatos kerítés az egyik legelterjedtebb típus, amelyet választhatunk többféle magasságban és drótátmérővel, horganyzott és műanyaggal bevont kivitelben is. Hasonlóan nagyon tartósak a gyorsan telepíthető, ponthegesztett acélból készített tekercses és táblás kerítések is. Ez utóbbiak közül 2D és 3D, felületkezelés szempontjából pedig horganyzott és porfestett típusaik is elérhetőek.
Annak ellenére, hogy hosszú távon több odafigyelést és időről-időre kezelést igényel majd, egy esztétikus, bármilyen formában kivitelezhető, kemény fából (pl. akác, bükk, tölgy) készült kerítés méltó dísze lesz a háznak és a kertnek.
A hosszú élettartamú, előre szerelt, íves vagy egyenes tetejű, telített fenyőből készült lamellás kerítések szintén rendkívül esztétikus megjelenést biztosítanak.
A zsalukő lábazattal rendelkező kerítések előnye, hogy nincs szükség a kerítés zsaluzására, és a támfalra akár kerti virágágyást is lehet építeni. A Gabion (kőkosár) szintén egy nagyon jól variálható, különféle formában és színekben építhető, kreatív lehetőséget kínáló megoldás.
Ugyanígy a kovácsoltvas kerítések is rendkívül sokféle mintával és kivitelezésben telepíthetőek, de ezekhez megfelelően előkészített betonalapra van szükség.
Image