Térkő lerakás, térkövezés igényesen

TÉRKŐ LERAKÁS, TÉRKÖVEZÉS


Praktikusságán túl, esztétikai mivolta miatt is az egyik legnépszerűbb kültéri burkolat a térkő. Sokoldalú felhasználhatósága lehetővé teszi, hogy térkövezéssel ne csak családi házak udvarát vagy kertjét tegyük szebbé, hangulatosabbá, hanem térkő lerakással közterületeket, sétálóutcákat, kisebb utakat is elragadóvá tehetünk.
Bár az internet telis-tele van tanácsokkal annak kapcsán, hogy hogyan végezhetjük el mi magunk, házilag a térkövezést, ha valóban tartós és esztétikus végeredményre törekszünk, inkább profikra bízzuk a térkő lerakás oroszlánrészét. Mivel a térkövek formáikkal és színösszeállításaikkal óriási dekorációs lehetőségeket rejtenek magukban, ha biztosra mennénk, jobb tapasztalt szakemberekkel elvégeztetnünk a tervezés, az alapozás, a döngölés, a lerakás feladatait.

 

térkő lerakás, térkövezés

MINŐSÉGI TÉRKÖVEZÉS


Térkövezés tudatosan – íme, néhány fontos szempont

Térkövezés előtt érdemes figyelembe vennünk, hogy pontosan milyen terhelésnek kitett helyre kerülnek majd a térkőburkolatok. Mivel számos térkőtípus létezik, és ezek különböző vastagságúak, ezért már a megfelelő termék kiválasztásnál ajánlott szakértői segítségre támaszkodnunk. Általánosságban elmondható, hogy annál vastagabb térkövet válasszunk, minél nagyobb terhelésnek, forgalomnak kitett helyen végzünk térkövezést, így biztosan strapabíró és hosszú élettartamú lesz a burkolat.

térkő lerakás, térkövezés
Alapvetően három csoportot különíthetünk el:
  • A nagy forgalmú helyeket (parkolók, közterületek, ipari területek stb.), ide pedig minimum 8 cm vastagságú téröveket vegyünk.
  • Az átlagos forgalmú (terheltségű) helyeket (közterületi járdák, személyautó parkolók stb.). Ideális ha térkövezésnél 6-8 cm vastagságú térkőburkolatot használunk.
  • Kis terhelésű helyek (teraszok, kerti járdák, kocsibejárók stb.), ahová nyugodtan választhatunk nem túl vastag, 5-6 cm vastagságú térköveket is.

Térkövezés akár hétvégén is

Bár a köztudatban leginkább az él, hogy a térkő – cement alapanyaga miatt – csakis szürke vagy szürkés árnyalatú lehet, napjainkban szerencsére ezerszínű kínálata van a minőségi, jó árú és tartós termékeknek. Ha térkövezési szolgáltatásunk érdekli, keresse munkatársainkat telefonon, akik készséggel válaszolnak minden, térkövezéssel kapcsolatos kérdésére! Sopronban, illetve Győr-Moson-Sopron megyében elérhetőek teljes körű, minőségi szolgáltatásaink korrekt áron.